tillbaka

Boken om Beppe
fint mottagen

”Beppe. Biografin” kom ut hösten 2003 och fick stor uppmärksamhet i press, radio och TV. Dagstidningarnas recensioner har varit positiva, många kritiker har särskilt berömt bokens rika bildmaterial och vackra formgivning (av John Eyre).

Recensenterna skrev:

”Klas Gustafson täcker i sin bok Beppe - Biografin hela karriären och ger, så långt möjligt, hela sanningen om en hämmad person som genom ihärdigt arbete ändå lyckas förverkliga sina drömmar och nå en plats i rampljuset. […] Det är, åtminstone för den som minns alltihop, ett underbart återbesök i ett för evigt förlorat Mediasverige.”
Göran Hägg, Aftonbladet 2003-10-14

”Genom Klas Gustafsons biografi tycker jag nu att jag har lärt känna den nallebjörn till hjärtinnerlig medmänniska som Beppe Wolgers uppenbarligen var.
Det lyfter jag på kepsen och tackar så oändligt mycket för.”
Rolf Nilsén, Norrbottens-Kuriren 2003-10-22

”Hans breda uppenbarelse tog plats på många scener under den gyllene folkhemsepok som följde efter andra världskrigets slut. Hela karriären finns nu för första gången sammanfattad av frilansjournalisten Klas Gustafson i den utsökt skrivna och läckert illustrerade Beppe - Biografin […]”
Christian Dahlgren, Borås Tidning 2003-10-23

”Lite slät blir nog bilden emellanåt; hastigt kan man skymta kantigare och mer oroväckande sidor, men strax är man tillbaka i det nallebjörnigt olyckliga eller godsinta. […] Om Gustafson inte går på djupet i sitt porträtt får han i alla fall mycket övertygande fram den centrala roll Beppe Wolgers spelade som outtröttlig om än ojämn textmakare i ett ojämförligt och förödande tempo.”
Tom Hedlund, Svenska Dagbladet 2003-10-19

”Efter att ha läst Klas Gustafsons biografi inser jag att det till stor del var Beppes förtjänst att det svenska 50- och 60-talet framstår som en kulturell guldålder även för dem som ännu inte var födda eller vid medvetande då, som jag själv.”
Jonas Thente, Dagens Nyheter 2003-10-11

”Boken om Beppe är lättläst, flödande berättad och kul utan att väja för det analytiska och allvarsamma. Klas Gustafson arbetar med mängder av citat. Från Beppes egna texter, av hans närmaste vänner och familj, från tidningsklipp och intervjuer. Men citaten mängs in i en ledig, lyssnande prosa som gör biografin lättillgänglig.”
Torgny Jonsson, Östersunds-Posten 2003-10-16

”En intressant, välskriven och oerhört engagerande bok om en av våra stora poeter, humorister och artister.”
Hans-Eric Åhman, Skövde Nyheter 03-10-10

”Klas Gustafsons livsteckning är en sällsynt vacker bok, det är det starkaste intrycket. […] Den är också vackert skriven, i ett slags initierat, harmoniskt lugn, som fångar det väsentliga, bland annat genom en rad lysande intervjuer med Beppes vänkrets, utan att spränga sig i försöken att ha med allt.”
Martin Jönsson, Journalisten 2003-10-14

tillbaka

upp

beppe.se meny