tillbaka

Där är du, här är jag

1971, 1972, 1973

”Där är du – här är jag” var Beppes morgonprogram i TV1 under julloven åren 1971, 1972 och 1973. Beppe var den enda vuxne i programmen, i övrigt medverkade barn, djur och dockor. Miljön var familjen Wolgers stora villa i Käppala på Lidingö, även om det mesta spelades in i studio. Beppes egna barn Mats, Jens och Camilla medverkade, liksom ett tjugotal andra barn som bodde i grannskapet.

I programmen förekom inslag med bland andra Anita och Televinken och Sanslösa gängets Brak-Teater. Det mest omtalalade inslaget var den tecknade serien med hunden Scooby Doo.

Till julen 1974 skulle Beppe och Scooby Doo ersättas av skådespelaren Janne Bergqvist. Förändringen väcket en tittarstorm, utförligt beskriven i Expressen. ”Vi vill se Beppe i jul!”, ”Hela julen blir förstörd”, ”Det blir ingen riktig jul utan Beppe” var några av rubrikerna i tidningen.

– Jag har inte tidigare varit med om så häftiga reaktioner för en sådan här sak. Några ändringar i vårt julutbud har t.o.m. åstadkommit löpsedlar och kommentarer på ledarplats. Man skulle kunna tro att det gällde barnmisshandel eller något annat våld. Det är inte rimliga proportioner, sade Karin Wilhelmsson, chef för barnredaktionen på TV1.

Utanför TV-huset demonstrerade ett 60-tal elever från Tallbohovsskolan i Jakobsberg med plakat och ivriga rop mot beslutet. Under två timmar hade de samlat in 400 namn till stöd för Beppe och Scooby Doo.

upp

tillbaka

beppe.se meny