tillbaka

Gullivers resor

SR Records RELP 2-1137, 1971

Denna dubbel- lp från Sveriges Radios eget skivbolag, utgiven i samarbete med Stim och med omslagsteckningar av Lasse Åberg, bygger på en serie radio-uppläsningar som i sin tur bygger på den översättning och bearbetning för barn av Jonathan Swifts klassiska bok som Beppe gjorde redan 1953.

På skivan står Beppe för översättning, bearbetning och uppläsning. Lustfyllt och engagerat berättar han om resan till Lilleput, om skeppsbrottet, livet vid kejsarhovet, kriget mot Blefusku och det känslosamma avskedet. Lilleputtarna tisslar och tasslar på sitt säregna språk och sjunger sin nationalsång: ”Agnesi, dii magnummare, skojrutta, malo kongo, häpp i nia micket klia, malo Lilliputti: hastaveko, hastaveko, monte humano mala kongo, pellinki de putti, pellinki, de mini putti”.

Gruppen Solar Plexus/Bäska Droppar (Carl-Axel och Monica Dominique, Tommy Borgudd och George Wadenius) öser på med drastiska musikaliska illustrationer, komponerade av Carl-Axel Dominique, vilket också gör det hela till ett klingande äventyr.

Skivan finns återutgiven på cd (EMI, CMCD 6138, 1996).

upp

tillbaka

beppe.se meny